Hapkido IHF

Hapkido is een zeer veelzijdige en efficiënte vorm van Koreaanse zelfverdediging. De hapkido beoefenaar gebruikt slag-en stoottechnieken, klemmen, werpen, vegen, drukpunten en ademhalingstechnieken om zich te verdedigen. Ke leert hoe je de energie en kracht van je tegenstander gebruikt in je eigen voordeel.

Bij DAEHAN leer je de originele stijl van de International Hapkido Federation, gevestigd in Zuid-Korea. DAEHAN fungeert als het IHF Benelux hoofdkwartier. Kwanjangnim Jan Meybosch is aangesteld als hoofdinstructeur voor de Benelux. 

Beginners zonder ervaring kunnen starten in ons programma, maar hapkido kan ook bijkomend beoefend worden door mensen die al ervaring hebben in andere vechtkunst zoals taekwondo en zich verder willen specialiseren in zelfverdediging en wapens. Vanaf 15 jaar kunnen mannen en vrouwen deelnemen aan onze lessen.

In Zuid-Korea wordt hapkido beoefend door speciale militaire eenheden, politie en veiligheidsinstanties. Hapkido is een realistische vorm van zelfverdediging.