Taekwondo Kinderen

Een kindvriendelijk en educatief taekwondo programma

We hebben de principes uit de ontwikkelingsleer van het kind toegepast. Het resultaat zijn innovatieve, leuke en leerrijke taekwondo trainingen. 

 

Taekwondo Daehan kinderen

Leeftijdsspecifieke lessen

In de meeste gevechtsport clubs worden alle kinderen samen gezet in één groep. Het resultaat is soms één grote chaos. Door onze jarenlange ervaring, bijscholingen en advies van experts weten we dat kinderen op verschillende leeftijden, andere vaardigheden ontwikkelen.  

Ze hebben specifieke lessen nodig op hun eigen niveau.
Dat bieden wij aan! We splitsen de kinderen op in leeftijdsspecifieke groepen. Op die manier krijgt je kind exact wat het nodig heeft om open te bloeien en verder te evolueren. De groepen zijn kleiner, kalmer, meer geconcentreerd en leuker.
 
 

Bij ons is taekwondo meer dan trappen en stoten

Al duizenden jaren wordt gevechtskunst gebruikt voor zoveel meer dan enkel zelfverdediging of vechten. Het heeft kinderen geholpen met discipline en focus. Eigenlijk gebruiken we Taekwondo als een middel om kinderen op te voeden en succes te hebben in het leven. De levenslessen uit de taekwondo filosofie helpen onze kinderen op school, thuis en zelfs later in hun verdere carrière. Dit is waar het allemaal om draait!

Kinderen zijn beter geconcentreerd op school, krijgen de moed om hun hand op te steken om vragen te stellen (zodat ze meer leren), hebben respect voor hun ouders en anderen. Dit verandert personen en vormt hun karakters in de positieve zin.

 

Gezond,veilig en leuk trainen

Door de opkomst van video games, smart phones, computers en tablets doen kinderen minder aan sport dan vroeger. Onze lessen zijn hier de ideale oplossing voor. Elke les trainen de kinderen hun conditie op een leuke manier.Taekwondo houdt hun gezond en sterk, het ontwikkelt hun evenwicht, coördinatie en kracht. 

Ons programma is bovendien heel veilig. In feite kent taekwondo minder kwetsuren dan veel andere sporten. Dit komt omdat we veel aandacht besteden aan stretching, techniek en supervisie van onze groepen.

Taekwondo meisjes

 

Meer zelfvertrouwen

Na verloop van tijd kan je kind dingen dat het zelf nooit had kunnen inbeelden. 

Ze zullen niet enkel de ouders verbazen ....maar ook zichzelf. 

Ze zullen zich realiseren dat ze zoveel meer kunnen bereiken dan ze ooit dachten. Als resultaat schiet hun zelfvertrouwen als een pijl de hoogte in. Diep van binnen krijgen ze zelfvertrouwen en dat uit zich in alles wat ze doen.

 

Goed opgeleide en bekwame lesgevers

Onze trainers worden zorgvuldig geselecteerd en hebben minstens 10 jaar training achter de rug. Ze zijn opgeleid binnen onze eigen school en zijn leerlingen van meester Jan Meybosch (8ste Dan taekwondo). Ze worden regelmatig geëvalueerd, scholen zich bij en volgen zelf nog actief les. Ze zijn gediplomeerd door instanties zoals Bloso, de Vlaamse trainerschool en/of Kukkiwon (World Taekwondo Headquarter in Zuid-Korea).

Ze bruisen van energie en weten hoe ze fantastische lessen moeten geven. Kinderen vinden het leuk om les te krijgen van hen en zien hun als rolmodellen die er zijn om hun te helpen.

 

 

 

Zelfverdediging voor de veiligheid van je kind

Kinderen leren bij ons effectieve zelfverdediging. Ze maken minder kans om gepest te worden.

Maar we leren kinderen ook diplomatie. Zaken uitpraten komt op de eerste plaats. Veel problemen kunnen opgelost worden door de vaardigheden die we kinderen aanleren.

Door hun training kunnen ze meestal op een vreedzame manier situaties oplossen zonder daarbij agressief te worden. Maar in geval dit niet mocht werken, leert je kind hoe het zich kan verdedigen en eventueel kan ontsnappen aan een aanval.

 Taekwondo Daehan kinderen
 

Elk kind leert op zijn eigen tempo, niemand wordt uitgesloten omdat het trager of minder presteert

Sommige kinderen leren trager. Dat is prima! Ze zullen "de ploeg" niet ophouden. Andere kinderen nemen dan weer een vliegende start vanaf de eerste dag. Dat is ook prima! Ze hoeven niet te wachten tot iedereen de stof kent.

Onze lessen zijn perfect voor alle kinderen van alle niveau's. We motiveren de kinderen om elkaar te helpen zodat iedereen zich betrokken voelt in de groep.
  • 5 en 6 jaar
  • 7 tot 9 jaar
  • 10 tot 14 jaar

5 en 6 jarigen Taekwondo Daehan5 en 6 jarigen zijn zeer enthousiast en actief, daarom zijn het ideale taekwondo leerlingen indien ze goede begeleiding krijgen.

Ze maken zo snel vooruitgang en hebben zo veel ambitie dat veel clubs en trainers de fout maken om hun te behandelen als oudere kinderen. Omdat ze nog niet over de vaardigheden van een 7- jarige of ouder beschikken, kan dit voor problemen zorgen.

De oplossing is om hun een programma aan te bieden op hun eigen niveau, dat overeenkomt met hun intellectuele en sociale nieuwsgierigheid en hun tegelijkertijd voorbereid voor de volgende leeftijdsgroep.

Taekwondo Daehan 7 tot 9 jaarVan de 7 tot 9 jarigen wordt wel eens gezegd dat het de "gouden leeftijd" is om iets te leren.

Ze kunnen zich zeer goed verwoorden en problemen oplossen, maar tegelijkertijd zijn ze nog zeer aanhankelijk aan volwassenen. Hierdoor is er een sterke band tussen de leerlingen en de leraars.

Alhoewel ze heel intelligent zijn missen ze nog een aantal vaardigheden, waardoor de omgang met kinderen van 10 jaar of ouder soms moeilijker verloopt.

De oplossing is om hun een programma aan te bieden op hun eigen niveau dat overeenkomt met hun zoektocht naar avontuur, terwijl we ze voorbereiden op de volgende leeftijdsgroep.

Taekwondo Daehan 10 tot 14 jaar10 tot 14 jarigen zijn de slimste leerlingen van de school. Ze zijn soms slimmer dan volwassenen!

Fysiek zijn ze zeer bekwaam en blinken uit in veel zaken. Ze zijn echter zeer gefocused op hun sociale omgeving, zodat het emotioneel soms moeilijk is om hun te concenteren op hun taken.

De oplossing is om hun een programma aan te bieden op hun eigen niveau, zodat ze zich op sociaal en emotioneel vlak goed voelen, terwijl we hun voorbereiden voor de overstap naar de volgende leeftijdsgroep.